Mimmi

Mimmis Blomster i nyoppussede lokaler

– Det er veldig hyggelig å drive blomsterbutikk i Gjerdrum, sier Mary Salo, eier av Mimmis Blomster og interiør. I tillegg til å selge blomster, planter og vakre ting, fungerer butikken som et hyggelig og sosialt møtepunkt for mange av bygdas (og nabobygdas) innbyggere.

Mimmi har jobbet så og si døgnet rundt med oppussing de siste månedene. De gamle lokalene hun har holdt til i siden hun kjøpte blomsterbutikken i 2012 hadde behov for både ansiktsløftning og ombygging. De siste månedene før gjenåpningen av Mimmis Blomster og Interiør i Smiegården på Ask, har derfor vært ekstra travle for den kreative, positive og energiske damen som også jobber som flyger i et cargoselskap. Lokalene er bygget om innvendig og ved hjelp av håndtverkere, stor egeninnsats og interiørarkitekt Elise (tidligere ansatt i blomsterbutikken) er butikken pusset opp. Gamle planer og ideer er satt ut i livet, og det har vært maling og gjenbruk av materialer både inne og ute. 

– Elise har vært til stor hjelp for å finne løsninger. Hun har vært så entusiastisk og hjelpsom. En veldig god sparringspartner for å finne gode løsninger. Det har blitt en kjempefin butikk, jeg er så takknemlig, sier Mimmi. 

Butikken vil bli drevet på en litt annen måte nå enn tidligere. Mimmi kommer til å jobbe mer selv, det blir færre ansatte og åpningstiden blir noe kortere for at kabalen med jobben som flyver skal gå opp. I forhold til varesortementet blir det mer fokus på blomster og en del mindre på interiør og andre varer. 

Kjære Mimmi! Det står respekt av å lede en Håndverksbedrift frem mot suksess. Finne sin egen vei, bygge opp det helt unike. Bokstavelig talt sette farge på omgivelsene, spre sol og glede! Gratulerer med dagen og nyåpnet butikk, dette fortjener både du og Gjerdrums fine folk! Slå ring om Gjerdrum, handle nært og kjært! Klem fra Finn Schjøll

Portrett av Blomsterfinn

Finn Schjøll

Blomsterdekoratør og TV-personlighet

Spennende og annerledes utvalg av potteplanter og avskårne blomster

Mimmi er veldig glad i det som er litt annerledes og forsøker derfor å få tak i avskårne blomster og potteplanter som er litt utenom det vanlige. Hun unngår planter som kun er pene i kort tid og som man ofte finner i en kjedebutikk, men velger heller de som hun sier «tåler litt juling». De som ikke trenger så veldig mye stell men er like fine 2-3 uker etter et kjøp. De som kan vokse seg enda mer vakre med tiden. 

– Se på denne for eksempel, utbryter hun og viser meg en frodig, grønn og litt annerledes hengeplante. 

– Den har vært her siden litt før vi stengte for oppussing. Så liten var den da, sier hun og viser meg at den har vokst hele 30-40 cm.

– Også har jeg en fantastisk leverandør på avskårne blomster. Et nederlandsk firma som leverer blomster rett fra blomstertorget i Amsterdam. De har et stort og spennende utvalg. Blomstene som er på bilen er så ferske som det overhode er mulig å få til. Det er den samme leverandøren som de store forhandlerne bruker. Jeg er heldig som har denne leverandøren til tross for å ha en så liten butikk, sier Mimmi.

I tillegg til potteplanter og avskårne blomster, tilbyr Mimmis Blomster et lite sortement interiørvarer, som bl.a. ukens pledd fra egen produksjon og smykker fra egen sølvsmie. 


– Å drive blomsterbutikk i Gjerdrum handler ikke bare om å selge en blomst, men også det å slå av en prat, sier Mimmi.

Bestill blomster på forhånd!

Mimmis Blomster oppfordrer kundene å være samarbeidsvillige og bestille blomster på noen dager forhånd hvis de vet hva de trenger. Da slipper man også å stå i kø. 

– Som regel så vet man om man vil ha blomster til et 30-, 50- eller 70-årslag litt før selve dagen. Eller om man ønsker en oppsats eller blomsterbukett til en høytid som jul. Og trenger man f.eks. en bukett på mandag når jeg har stengt, ring og bestill, så finner jeg en løsning. Jeg lager den ferdig også kan den bli levert eller hentes et annet sted. Bare husk at bestillinger må komme på telefon. Jeg har ikke kapasitet til å ta imot bestillinger via Facebook, sier Mimmi.

Utendørs Vipps-butikk fortsetter

Etter at butikken stengte for oppussing den 15. august, har Mimmis hatt en utvendig vipps-butikk. Plantene som står utenfor butikken kan dermed kjøpes til alle døgnets tider. 

– Det er en service som tilbys utenfor åpningstid og vil være et tillegg til det som tilbys inne i butikken. Det fungerer også som et ekstratilbud til de som ikke ønsker å gå inn i butikker i disse korona-tider. Jeg er så imponert over kundene. Hver gang jeg ser at noe har blitt borte, så ser jeg også at pengene har kommet inn på vipps. Dette er noe jeg skal fortsette med, informerer Mimmi.

Hyggelig å drive blomsterbutikk i Gjerdrum

– Hvordan har det vært å drive blomsterbutikk i Gjerdrum? 

– Det er jo så hyggelig! Folk i Gjerdrum er så hyggelig! Det er jo så koselige folk. Det handler ikke bare om det å selge en blomst, men også det å slå av en prat. Det er viktig for meg å alltid ha tid. Det skal være hyggelig å komme inn her. Se på noe pent, prate litt – det er veldig viktig for meg. Uansett om man skal kjøpe noe eller ikke, så skal man føle at man har lov til å komme inn og ta en titt. Da vet man hva jeg har og kan komme tilbake om man faktisk trenger noe, sier Mimmi.

Skroll til toppen